Paraatikutsu

PARTIOPARAATI TURUSSA SUNNUNTAINA 15.5.2022!

Perinteinen partioparaati on täällä taas ja tänäkin vuonna Lumikit lähtevät paraatiin suurin joukoin! Paraati on hieno ja perinteinen partiokokemus, joten kaikkien kannattaa ehdottomasti tulla mukaan! Tänä vuonna Lumikit menevät ennen paraatia keilaamaan ja syömään Hesburgeriin.

Mikä partioparaati?

Paraati on Lounais-Suomen Partiopiirin perinne ja tänä vuonna vuorossa on 95. paraati, johon kokoontuu parhaimmillaan useita tuhansia partiolaisia. Paraati järjestetään Turussa ja paraatiin kuuluu Tuomiokirkon edustalla klo 14 alkaen vietettävä paraatijuhla sekä Turun keskustan läpi kulkeva partiomarssi. Lippukunnat kisailevat paraatissa myös muun muassa lippukunnan osallistujamäärästä, marssiosuuden sujumisesta ja partiohuudoista.

Mitä päälle?

Paraatiin pukeudutaan partioasuun, jonka yhteinen väri on tummansininen. Sudenpennuilla partioasuun kuuluu partiohuivi, partiopaita, partiohame, tummat sukkahousut, tummat kengät ja väiski. Seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla partioasuun kuuluu partiohuivi, partiopaita, partiohame, tummat sukkahousut ja tummat kengät. Pitkät hiukset kiinnitetään yhdelle tai kahdelle palmikolle siten, että päähineen (väiskin) käyttö on mahdollista. Myös hiuslenkkien ym. tulisi olla tummia.

Lippukunta lainaa partiohameita ja väiskejä paraatiin osallistuville paraatiharjoituksissa. Sateen varalta jokaisella tulee olla mukana oma kirkas kertakäyttösadetakki ja tummat sormikkaat. Partioasun alle kannattaa laittaa säätiedotuksen mukainen vaatetus, sillä paraatissa ei käytetä ulkotakkia.

Mitä syödään?

Ennen paraatia keilailu-reissun jälkeen lippukunta käy syömässä Hesburgerissa. Tämän lisäksi bussiin kannattaa pakata mukaan pienet eväät paluumatkaa varten. Ruokavaihtoehtoina Hesburgerilla on juustoateria, kerrosateria, kana-ateria ja vekesoija-ateria (huomioon ottaen mahdolliset erityisruokavaliot).

Mitä ennen paraatia?

Erityisesti paraatin ensikertalaisille harjoittelu on tarpeellista. Lippukunta järjestää kaikille yhteiset paraatiharjoitukset tiistaina 10.5. klo 17.30-18.45 Myllymäenkoulun pihalla Osallistuminen paraatiharjoituksiin on toivottavaa jokaiselta lippukuntalaiselta. Partiopaitaan kiinnitetään viimeistään ennen paraatia kaikki ompelemattomat suoritusmerkit.

Aikataulu?

Paraatipäivän alustava aikataulu (ilmoittautuneille ilmoitetaan tarkka aikataulu lähempänä paraatia).

9.00 Lähtö Shellin pihalta
10-11.30 Keilahalli
11.30-13.00 Hesburger
13.30 Järjestäytyminen Tuomiokirkkotorille 14.00 Paraatijuhla alkaa

n. 16.00 Lähtö kohti Laitilaa (riippuu lippukunnan marssipaikasta) n. 17.00 Paluu Shellille

Ilmoittautuminen?
Paraatiin ilmoittaudutaan jäsenrekisteri Kuksan kautta. Ilmoittautuminen Kuksan kautta on erityisen tärkeää, sillä tarvitsemme TARKAN osallistujamäärän bussia, keilailua ja ruokailua varten. Ilmoittautuminen paraatiin tapahtuu joko partiolaisen omilla tai huoltajan Kuksa-tunnuksilla oheisen linkin kautta: kuksaan.fi/50713 .

Jos et ole aiemmin käyttänyt Kuksaa ja kaipaat apua tai sinulta puuttuu oma jäsen- tai huoltajanumerosi, ota yhteyttä jäsenrekisterihoitaja Miljaan (milja@lailanet.fi ). Viimeinen ilmoittautumispäivä paraatiin on sunnuntai 30.4.2022.

Kysyttävää?

Lisätietoja paraatista ja paraatipäivän kulusta saat Sofia Virtanen ja Jenna Hiltunen (sohvi.vitanen@gmail.com ) ja (jensku.hiltunen@gmail.com).

Paraatiterveisin,
Laitilan Lumikkien johtajisto