Lippukuntaposti 5/2022

Lippukuntaposti 5/2022

Partioparaati

Perinteinen partioparaati on täällä taas ja tänäkin vuonna Lumikit lähtevät paraatiin suurin joukoin! Tänä vuonna Lumikit menevät ennen paraatia keilaamaan ja syömään Hesburgeriin.

Paraati on Lounais-Suomen Partiopiirin perinne, ja tänä vuonna vuorossa on 95. paraati, johon kokoontuu parhaimmillaan useita tuhansia partiolaisia. Paraati järjestetään Turussa ja paraatiin kuuluu Tuomiokirkon edustalla klo 14 alkaen vietettävä paraatijuhla sekä Turun keskustan läpi kulkeva partiomarssi. Lippukunnat kisailevat paraatissa myös muun muassa lippukunnan osallistujamäärästä, marssiosuuden sujumisesta ja partiohuudoista.

Paraatiin pukeudutaan partioasuun, jonka yhteinen väri on tummansininen. Sudenpennuilla partioasuun kuuluu partiohuivi, partiopaita, partiohame, tummat sukkahousut, tummat kengät ja väiski. Seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla partioasuun kuuluu partiohuivi, partiopaita, partiohame, tummat sukkahousut ja tummat kengät. Pitkät hiukset kiinnitetään yhdelle tai kahdelle palmikolle siten, että päähineen (väiskin) käyttö on mahdollista. Myös hiuslenkkien ym. tulisi olla tummia. Lippukunta lainaa partiohameita ja väiskejä paraatiin osallistuville paraatiharjoituksissa. Sateen varalta jokaisella tulee olla mukana oma kirkas kertakäyttösadetakki ja tummat sormikkaat. Partioasun alle kannattaa laittaa säätiedotuksen mukainen vaatetus, sillä paraatissa ei käytetä ulkotakkia.

Ennen paraatia keilailu-reissun jälkeen lippukunta käy syömässä Hesburgerissa. Tämän lisäksi bussiin kannattaa pakata mukaan pienet eväät paluumatkaa varten. 

Mitä ennen paraatia?

Erityisesti paraatin ensikertalaisille harjoittelu on tarpeellista. Lippukunta järjestää kaikille yhteiset paraatiharjoitukset tiistaina 10.5. klo 17.30-18.45 Myllymäenkoulun pihalla Osallistuminen paraatiharjoituksiin on toivottavaa jokaiselta lippukuntalaiselta. Partiopaitaan kiinnitetään viimeistään ennen paraatia kaikki ompelemattomat suoritusmerkit. Ohjeet merkkien ompeluun saat ryhmänjohtajaltasi sekä osoitteesta: https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioasu-ja-merkit/

Paraatin alustava aikataulu

9.00 Lähtö Shellin pihalta

10-11.30 Keilahalli

11.30-13.00 Hesburger

13.30 Järjestäytyminen Tuomiokirkkotorille 14.00 Paraatijuhla alkaa

n. 16.00 Lähtö kohti Laitilaa (riippuu lippukunnan marssipaikasta) 

n. 17.00 Paluu Shellille

Lisätietoja paraatista ja paraatipäivän kulusta saat Sofia Virtaselta (sohvi.vitanen@gmail.com ) ja Jenna Hiltuselta (jensku.hiltunen@gmail.com).

Tarkistattehan kotoa, onko teille vahingossa jäänyt edellisistä paraateista paraatimekko, sillä lippukunta kaipailee niitä takaisin. Lisäksi ilmoita ajoissa ryhmänjohtajallesi jos tiedät, ettet pääsekään paraatiin niin voimme ottaa varasijoilta lähtijöitä mukaan.

Nahkalilja – patikkaretki 25.- 26.5.

Vihreä – 40 km kävelyä 8 kg repulla, aikaa 24 h

Lähtö keskiviikkona klo 17.00 – n. 25 km kävelyä – yö Torren laavulla. 

Loppu 15 km matka jatkuu torstaiaamuna Lehtoniemeen Lumikkien 

kesäpäiville. Arvioitu saapumisaika 15.00.

Oranssi – torstaina 26.5. – 20 km 5 kg repulla

Lähtö torstaina klo 9.00 5 km päästä Torren laavulta ja loppu 15 km yhdessä 

vihreän liljan suorittajien kanssa. Arvioitu saapumisaika Lehtoniemeen klo 

15.00. 

Kävelyn päätteeksi ohjelmassa on saunomista, uintia ja ruokaa. Kotiutuminen n. klo 17.00. Kaikille lähtijöille ilmoitetaan vielä tarkemmin suoritukseen valmistautumisesta ja jaetaan kirje ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautukaa rohkeasti mukaan viimeistään 15.5. Kuksa-linkin kautta, ja valitse kumman liljan haluat suorittaa: kuksaan.fi/51067

Lisätietoa tapahtumasta saat Miia Jaloselta sekä ryhmänjohtajaltasi. 

Lumikkien kesäpäivät

Kutsumme kaikki lippukunnan jäsenet viettämään perinteistä kesäpäivää Lehtoniemen rantasaunalle helatorstaina 26.toukokuuta. Ohjelmassa saunomista, uintia sekä pientä syötävää. Mukaan tarvitset siis uima-asun ja pyyhkeen sekä ruokailuvälineet. 

Sudenpentujen osalta tapahtuma alkaa klo 12 ja päättyy klo 15. Muut ikäkaudet aloittavat klo 15, ja heidän osaltaan päivä päättyy klo 17. Ilmoittauduthan mukaan 19.5. mennessä Kuksan kautta: kuksaan.fi/51265 .

Huom! Sudenpentuja vanhemmat ikäkaudet: Jos olet Nahkaliljan päätteeksi jäämässä, paikalle ilmoittauduthan myös erikseen kesäpäivään, vaikka olisit jo ilmoittautunut osallistujaksi Nahkaliljaan.  

Lisätietoja tapahtumasta saat ryhmänjohtajaltasi. 

Tammileiri

Tammileiriin on enää hieman yli kuukausi. Tammileirin toinen leirikirje on lähetetty tällä viikolla sähköposteihin. Leirikirjeessä on tarkempaa tietoa muun muassa leirille tarvittavista varusteista sekä ohjelmasta. Molemmat leirikirjeet ovat myös julkaistuna Tammileirin nettisivuilla. Tammileirin yhteiskuljetuksista tarkempaa tietoa lähetetään osallistujille toukokuun aikana. 

Jos jokin on jäänyt mietityttämään Tammileiristä, niin otathan yhteyttä lippukunnan yhteyshenkilöön Matildaan (matilda.rantapere@gmail.com). Lisäksi löydät ajankohtaisinta tietoa osoitteesta www.tammileiri.fi sekä Tammileirin Instagramissa ja Facebookissa @tammileiri.

Aikuisia mukaan partioon

Lumikeissa kaipaamme toimintaamme mukaan uusia tekijöitä. Erityisesti tulevan syksyn uusi seikkailijaryhmä kaipaa vetäjiä, ja lisäksi lippukunnan taloudenhoitajan paikka tulevalle toimintakaudelle on avoinna. Seikkailijaryhmän vetäjänä, sampona, pääset ennen kaikkea mahdollistamaan 10-12-vuotiaiden lasten partiotoiminnan, mutta myös itse kokemaan ja oppimaan uutta. Taloudenhoitajana huolehdit lippukunnan taloudenpidosta sekä sen lainmukaisuudesta. Kokemusta ei tarvitse olla entuudestaan, sillä saat laadukkaat perehdytykset pesteihin, ja koko lippukunnan johtajisto on tukenasi. Oletko vanha partiolainen, joka haluaisi palata mukaan toimintaan? Oletko ummikko, jota kiinnostaisi tulla mukaan partiotoimintaan? Lumikkien toimintaan pääset mukaan matalalla kynnyksellä.

Mikäli juuri sinä haluat osaksi Laitilan Lumikkien lippukunnan toimintaa, otathan rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtaja Karoliinaan (karoliina.lintunen@partio.fi) tai pestijohtaja Matildaan (matilda.rantapere@gmail.com). 

Kajo

Osallistujille ja huoltajille on toimitettu sähköpostiin kysely lippukunnan leirimaksutuen maksamista varten. Lisäksi sähköpostiin tullut muistutusta leirilippukunnan ennakkotapaamisen ilmoittautumisesta. Muuta Kajo-uutisointia kannattaa seurata Kajon sivuilta. Tästä lähtien Kajoon liittyvät viestintä laitetaan vain osallistujille ja huoltajille lippukuntapostin sijaan.

Kajotiedustelut Karoliinalta (karoliina.lintunen@partio.fi).

Nettisivut

Laitilan Lumikkien omat nettisivut ovat jälleen toiminnassa. Pääset sivuille alempana olevan linkin kautta.

Partiokevään tärkeät päivämäärät

7.5. Sudenpentukilpailut Laitilassa (sudenpennut ja huoltajat sekä johtajisto)

15.5. Partioparaati Turussa (koko lippukunta)

25.-26.5. Nahkalilja (seikkailijoista ylöspäin)

26.5. Lippukunnan kesäpäivät 

29.5. Kajo-leirilippukunnan ennakkotapaaminen Raumalla (leirille lähtijät)

9.-12.6. Tammileiri 

1.-3.7. Vajosuon vaellus (tarpojat ja vanhemmat ikäkaudet)

15.-23.7. Kajo2022

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pääset näkemään, millaista toimintaa lippukunnassamme on. 

Instagram: laitilanlumikit

Facebook: Laitilan Lumikit

Nettisivut: https://laitilanlumikit.partioscout.fi

Hyvää partiokevään jatkoa!

Lumikkien johtajisto