Lippukuntaposti 2/2024

Kevätretki Erätulet 

Lippukunnan kevätretki Lumikkien Erätulet 8.-10.3. Kaikun majalla. Ohjelmassa suunnistusta, hätämajoitteen- ja tulentekoa, makkaranpaistoa ym. mukavia retkeilutaitoja. Ilmoittautumiset ja lisätietoja helmikuussa.

Kulma2024

Tervetuloa kilpailemaan Lounais-Suomen Partiopiirin kevätmestaruuskilpailuihin!

Kulma2024 kilpaillaan lauantaina 13.04.2024 Uudenkaupungin Lokalahdella ja sen järjestäjinä toimivat Pohjoiskulman alueen lippukunnat eli Lumikit ja muut. Kisaan osallistuvat seikkailijat ja tarpojat (oranssi/vihreä sarja), muut lippukuntalaiset toimivat kisojen järjestelijöinä

Tarpojasarjaan voivat osallistua 4–6 jäsenen vartiot, joiden kilpailijoiden ikä on 12–17 vuotta. Vartion yhteenlaskettu ikä saa olla enintään: 4 henkilöä 58v, 5 henkilöä 73v, 6 henkilöä 87v.

Seikkailijasarjaan voivat osallistua 4–6 jäsenen joukkueet, joiden kilpailijoiden ikä on 10–13 vuotta. Lisäksi mukana on vähintään 15-vuotias saattaja. Toivomme, että partiolaisen huoltaja toimii saattajana, sillä johtajisto on suurelta osin kisatehtävissä.

Kokoa siis oma kisajoukkueesi ja ilmoittaudu mukaan 11.3. mennessä. Lisätietoja kisoista nettisivuilta https://lounaissuomi.partio.fi/nyt/kulma2024/ ja kisajohtaja Karoliinalta (karoliina.lintunen@partio.fi) sekä kisasihteereiltä Einolta (emmi.heijari@partio.fi) ja Elleltä (elle.pilppula@gmail.com).

Huoltajat ja muut! Kisoihin tarvitaan noin 150 tekijää eri tehtäviin. Kiinnostaako sinua esimerkiksi rastihenkilönä toimiminen, liikenteen ohjaus tai ensiapu? Päivän aikana pääset tutustumaan partiokisoihin ja niiden järjestelyihin! Kaikille innokkaille löytyy tekemistä, ilmoittaudu kisajohtaja Karoliinalle tai kisasihteereille Einolle ja Ellelle. 

Hellinin solki

Lippukunnan 85:n toimintavuoden kunniaksi lippukunnan jäsenille on perustettu oma ansiomerkki, Hellinin solki. Solki on nimetty lippukunnan perustajan Hellin Pilppulan mukaan ja sen tavoitteena on partiotoiminnassa kehittymisen ja nousujohteisen toiminnan tunnustaminen. Hellinin solki voidaan myöntää kenelle tahansa lippukunnan jäsenelle, joka edustusvuonna on ansiokkaasti ylittänyt itsensä partiotoiminnassa. Perusteena soljen myöntämiselle voi olla esimerkiksi jonkin tapahtuman johtaminen ensimmäistä kertaa, koti-ikävän voittaminen retkellä, tai muiden poikkeuksellisen aktiivinen auttaminen viikkotoiminnassa. 

Helmikuun aikana kaikki lippukunnan jäsenet voivat ehdottaa jotakuta toista jäsentä Hellinin soljen saajaksi. Tätä varten kololla on ehdotuslaatikko, ja lisäksi ehdotuksia voi jättää verkkolomakkeen kautta. Halutessaan useampi jäsen voi jättää ehdotuksen yhdessä. Verkkolomake: http://tinyurl.com/hellininsolki

Ensimmäiset Hellinin soljet jaetaan keväällä lippukunnan 85-vuotisjuhlassa. 

Partiokevään 2024 tapahtumat:

8.-10.3. Kevätretki Laitilassa (koko lippukunta)

13.4. Kulma2024-partiotaitokisat Lokalahdella (seikkailijat ja tarpojat)

5.5. Paraati Turussa (koko lippukunta)

19.5. Laitilan Lumikit 85-vuotisjuhlat Louhenlinnassa (koko lippukunta)

24.-25.5. Nahkaliljat Laitilasta (seikkailijat ja vanhemmat ikäkaudet)

3.6. lippukunnan kesäpäivä ja kauden päätös Laitilassa

Seuraava johtajaneuvosto: 13.2. klo 18 kololla

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pääset näkemään, millaista toimintaa lippukunnassamme on.

Instagram: laitilanlumikit

Facebook: Laitilan Lumikit

Nettisivut: https://laitilanlumikit.partioscout.fi

Hyvää partiokevättä toivottaen,

Lumikkien johtajisto