Lippukuntaposti 10/2022

Adventtikalenterit

Adventtikalenterien myynti alkaa taas pian! Tänä vuonna kalenterin hinta on 10€, josta lippukuntamme osuus on 4,50€, partiopiirin 2,85€ ja keskusjärjestön 2,65€. Adventtikalenterien myynti onkin lippukunnamme tärkein varainhankintakeino, jonka avulla on edellisvuosina mm. tuettu leiri- ja retkimaksuja, sekä järjestetty kuljetuksia leireille. Virallisesti kalenterien myynti alkaa tänä vuonna la 15.10. Kyseinen päivä osuu kuitenkin syyslomalle, joten kalenterit jaetaan myyjille syysloman jälkeisellä viikolla 43 koloilloissa. Innokkaimmat myyjät voivat kuitenkin hakea kalentereita myyntiin jo su 16.10. klo 19 kalenterikettu Anniinalta.

Eniten kalentereita myyneet partiolaiset palkitaan tietenkin myös tänäkin vuonna. Jokainen 12 kalenteria myynyt partiolainen saa partiopaitaansa tonttumerkin, 20 kalenteria myynyt makkaratikun, 50 kalenteria myynyt hopeisen tonttumerkin ja 100 kalenteria myynyt kultaisen tonttumerkin sekä Scandinavian Outdoorin rajatun valikoiman lahjakortin. 

Vaikka kalenterien myynti onkin vasta alkamassa, on jo silti hyvä tässä vaiheessa pistää ylös myös myyntikampanjan päättymisajankohdat. Kalenterien palautukset tulee tehdä viimeistään viikolla 48 omalle ryhmänjohtajalle koloiltaan ja kalenterirahat tulee tilittää viimeistään pe 2.12.!

Partiopaidat ja muut partiovaatteet

Sudenpentujen partiopaidat tilataan lokakuun aikana. Paitoja sudenpennut käyttävät koko sudenpentukauden eli kolmen vuoden ajan. Sudenpentujen partiopaita on tummansininen college, johon on painettu lippukuntamme logo. Partiopaitaa käytetään virallisissa partiotilaisuuksissa, kuten partioparaatissa ja lupauksenantotilaisuudessa sekä halutessa myös koloilloissa. Tilaamme paidat yhteistilauksena ja tilaukseen kuuluu myös partiomerkkipaketti. Merkkipaketti sisältää partiopaitaan ommeltavat merkit. Sudenpentujen paitatilauksen yhteishinta on 30 euroa ja paitoja on sovitettavissa kolokerroilla. Sudenpentupaitojen tilaus tehdään vastaamalla oheiseen kyselyyn: https://urly.fi/2NVJ

Vanhemmat ikäkaudet hankkivat “isojen” sinisen partiopaidan itsenäisesti Scandinavian Outdoorilta joko tilaamalla tai käymällä Raision liikkeessä, jossa paitoja voi myös sovittaa. Suosittelemme ottamaan reilun kokoisen paidan, jota voi käyttää pitkään. Oikean hihan merkkipaketin voi ostaa lippukunnalta 12 euron hintaan. https://scandinavianoutdoor.fi/partio/partioasut/

Lisäksi seikkailija- ja tarpojaikäisille suositellaan Reppu-kirjan ostoa. Kirja sisältää perustietoja monipuolisesti retkeilystä ja se on hyvä yleisteos myös aikuisille ja ei-vielä-partiolaisille. Kirjan hinta on 16,50 euroa ja myös sen voi ostaa SOSsilta. Koloilloissa on myös lainattavissa Reppu-kirjoja. 

Jäsenmaksuvapautus

Partion jäsenmaksulaskutus on alkanut. Jäsenmaksu on tänä vuonna 1-jäseneltä 61,50 euroa ja se sisältää Suomen Partiolaisten ja Lounais-Suomen Partiopiirin jäsenmaksun sekä partiovakuutuksen. Jäsenmaksu oikeuttaa osallistumisen partiotapahtumiin. Jäsenmaksuun voidaan myöntää vapautus taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää Suomen Partiolaiset- FInlands Scouter ry.

Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri Kuksaan (PartioID). Jäsenmaksuvapautusta voi hakea jäsen tai alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja.  Hakemuslomakkeen voi täyttää vain täysi-ikäisen PartioID-tunnuksilla. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu alla olevalla sähköisellä lomakkeella. Jokaisesta jäsenestä tulee tehdä oma hakemus!

Linkki jäsenmaksuvapautuksen hakuun: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemuslomake_tayta.aspx?HAKId=63

Laitilan Lumikit ry:n toiminnantarkastajaksi?

Haluatko perehtyä paremmin Laitilan Lumikit ry:n toimintaan? Haemme uutta toiminnantarkastajaa tarkastamaan vuoden 2023 toiminnan! Toiminnantarkastajan tarkastaa kirjanpidon ja taloushallinnon yleisen järjestämisen ja tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen asianmukaisuuden. Perinteisesti pestiä on hoitanut partiolaisen vanhempi ja toivomme tämän jatkuvan myös tulevaisuudessa. Jos innostuit niin laita viestiä Karoliinalle (karoliina.lintunen@partio.fi). Toiminnantarkastaja valitaan yhdistyksen vuosikokouksessa, joka on 31.10. klo 18. Mahdollinen esteellisyys tarkistetaan ennen valintaa. Vuosikokouksen kutsu toimitetaan yhdistyksen jäsenille 16.10. mennessä.

Partiosyksyn tapahtumat:

31.10. Laitilan Lumikit ry:n yhdistyksen vuosikokous (yli 15-vuotiaat)

19.-20.11. Partiokuntoon -yhteiskuntamajakka (tarpojat)

6.12. Soihtukulkue

15.12. Puurojuhla

Lisäksi ryhmien omat retket ja adventtikalenterikampanja.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pääset näkemään, millaista toimintaa lippukunnassamme on. 

Instagram: laitilanlumikit

Facebook: Laitilan Lumikit

Nettisivut: https://laitilanlumikit.partioscout.fi

Hyvää partiosyksyn jatkoa!

Lumikkien johtajisto