Lippukuntaposti 1/2024

Tammikirkko 2024
Partiovuoden ensimmäinen yhteinen koko lippukunnan tapahtuma on perinteinen Tammikirkko, joka on Laitilan Pyhän Mikaelin kirkossa 28.1. klo 10. Tammikirkossa partiolaiset antavat vuosittain uusittavan partiolupauksen. Ensimmäisen vuoden sudenpennut saavat partiolupauksen annettuaan huiveihinsa lippukunnan huivimerkin. Koko lippukunta esittää yhteislauluna kirkossa laulun “Tää ystävyys ei raukene”. Lupauksenantoa ja yhteislaulua harjoitellaan koloilloissa etukäteen. Lippukunta kokoontuu kirkon takaosaan ennen Tammikirkon alkua klo 9.40. Tammikirkon jälkeen kokoonnutaan kirkkokahveille Kirkkokodille, jonne partiolaiset läheisineen ovat lämpimästi tervetulleita. Kirkkokodilla jaamme huivi- ja lupausmerkit, joten odotathan niiden jakoa ennen poistumista.

Tarjoamme mahdollisuuden myös partiolupauksen antamiseen lippukunnan alkuvuoden muissa yhteisissä tapahtumissa, jos Tammikirkkoon osallistuminen ei ole mahdollista vakaumuksen tai esteen vuoksi.

Tammikirkkoon pukeudutaan partioasuun eli partiohuiviin ja partiopaitaan, alaosana tummat housut tai hame. Sudenpennut saavat kirkossa lainaan väiski-päähineet.

Ilmoittautumiset 23.1.2024 mennessä Kuksaan: kuksaan.fi/67870

Kevätretki Erätulet
Lippukunnan kevätretki Lumikkien Erätulet 8.-10.3. Kaikun majalla. Ohjelmassa suunnistusta, hätämajoitteen- ja tulentekoa, makkaranpaistoa ym. mukavia retkeilutaitoja. Ilmoittautumiset ja lisätietoja helmikuussa.

Kulma2024
Tervetuloa kilpailemaan Lounais-Suomen Partiopiirin kevätmestaruuskilpailuihin!
Kulma2024 kilpaillaan lauantaina 13.04.2024 Uudenkaupungin Lokalahdella ja sen järjestäjinä toimivat Pohjoiskulman alueen lippukunnat eli Lumikit ja muut. Kisaan osallistuvat seikkailijat ja tarpojat (oranssi/vihreä sarja), muut lippukuntalaiset toimivat kisojen järjestelijöinä

Tarpojasarjaan voivat osallistua 4–6 jäsenen vartiot, joiden kilpailijoiden ikä on 12–17 vuotta. Vartion yhteenlaskettu ikä saa olla enintään: 4 henkilöä 58v, 5 henkilöä 73v, 6 henkilöä 87v.
Seikkailijasarjaan voivat osallistua 4–6 jäsenen joukkueet, joiden kilpailijoiden ikä on 10–13 vuotta. Lisäksi mukana on vähintään 15-vuotias saattaja. Toivomme, että partiolaisen huoltaja toimii saattajana, sillä johtajisto on suurelta osin kisatehtävissä.

Kokoa siis oma kisajoukkueesi ja ilmoittaudu mukaan 11.3. mennessä. Lisätietoja kisoista nettisivuilta https://lounaissuomi.partio.fi/nyt/kulma2024/ ja kisajohtaja Karoliinalta (karoliina.lintunen@partio.fi) sekä kisasihteereiltä Einolta (emmi.heijari@partio.fi) ja Elleltä (elle.pilppula@gmail.com).

Huoltajat ja muut! Kisoihin tarvitaan noin 150 tekijää eri tehtäviin. Kiinnostaako sinua esimerkiksi rastihenkilönä toimiminen, liikenteen ohjaus tai ensiapu? Päivän aikana pääset tutustumaan partiokisoihin ja niiden järjestelyihin! Kaikille innokkaille löytyy tekemistä, ilmoittaudu kisajohtaja Karoliinalle tai kisasihteereille Einolle ja Ellelle.

Hellinin solki
Lippukunnan 85:n toimintavuoden kunniaksi lippukunnan jäsenille on perustettu oma ansiomerkki, Hellinin solki. Solki on nimetty lippukunnan perustajan Hellin Pilppulan mukaan ja sen tavoitteena on partiotoiminnassa kehittymisen ja nousujohteisen toiminnan tunnustaminen. Hellinin solki voidaan myöntää kenelle tahansa lippukunnan jäsenelle, joka edustusvuonna on ansiokkaasti ylittänyt itsensä partiotoiminnassa. Perusteena soljen myöntämiselle voi olla esimerkiksi jonkin tapahtuman johtaminen ensimmäistä kertaa, koti-ikävän voittaminen retkellä, tai muiden poikkeuksellisen aktiivinen auttaminen viikkotoiminnassa.

Helmikuun aikana kaikki lippukunnan jäsenet voivat ehdottaa jotakuta toista jäsentä Hellinin soljen saajaksi. Tätä varten kololle toimitetaan ehdotuslaatikko, sekä avataan verkkolomake. Halutessaan useampi jäsen voi jättää ehdotuksen yhdessä.

Ensimmäiset Hellinin soljet jaetaan keväällä lippukunnan 85-vuotisjuhlassa.

Partiokevään 2024 tapahtumat:
28.1. Tammikirkko Pyhän Mikaelin kirkossa (koko lippukunta)
8.-10.3. Kevätretki Laitilassa (koko lippukunta)
13.4. Kulma2024-partiotaitokisat Lokalahdella (seikkailijat ja tarpojat)
5.5. Paraati Turussa (koko lippukunta)
19.5. Laitilan Lumikit 85-vuotisjuhlat Louhenlinnassa (koko lippukunta)
24.-25.5. Nahkaliljat Laitilasta (seikkailijat ja vanhemmat ikäkaudet)
3.6. lippukunnan kesäpäivä ja kauden päätös Laitilassa

Seuraava johtajaneuvosto: 16.1. klo 18 kololla
Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pääset näkemään, millaista toimintaa lippukunnassamme on.
Instagram: laitilanlumikit
Facebook: Laitilan Lumikit
Nettisivut: https://laitilanlumikit.partioscout.fi

Hyvää partiovuotta 2024!
Lumikkien johtajisto